De Mieren Rytme©

Written by De Dorman
Translated by Luisette Kraal

Laten we nog een beetje luisteren naar hun liedje:

Hut, twee, drie, vier…

Waarom zijn we aan het werk?

Vele stappen maken een kilometer

Hut een twee drie vier…

Waarom werken we samen?

Vele stappen maken een kilometer

Samen werken is de oplossing

Hee, zie je wat ik zie in dat hoge gras daar?? Oh, nee, het is Chester…Hij doet het weer. Hij verbergt zich en laat de anderen hard werken. Laten we hem volgen en laten we iets van hem leren.

Chester zat heerlijk uit te rusten en hij keek naar de hard werkende miertjes. En hij zij: “ Kijk naar hen, kijk hoe hard ze werken. Ze rusten nooit uit, en alsmaar dat zingen van ‘vele stappen en samenwerken’ maakt me zo moe. Ik wil liever een beetje uitrusten. “

Helaas voor hem blies de wind zijn hoedje van zijn hoofd en het vloog door het gras. Milton zag hem! He Chester, waarom help je niet met het werk? We hebben hulp nodig om op tijd klaar te zijn. Het is al bijna te heet om te werken. Als je mee zou helpen zouden we sneller klaar zijn.

Chester vond het niet leuk dat hij gezien was. “Ja, ja” zei hij, “ik zal zo meteen komen helpen, zodra ik klaar ben met uitrusten”. Maar hij dacht er niet aan om in deze hitte te gaan werken. Nee hoor, hij schoof dieper in het gras zodat niemand hem kon zien.

“Ok, Chester, vergeet niet... als we klaar zijn met al dit werk zullen we een groot feest organiseren. En iedereen die hard meewerkt is uitgenodigd.”

“Natuurlijk”, zei Chester, “Ik zal zeker op het feestje zijn.” Zei de luie mier. Hij dacht dat hij gewoon naar het feestje kon gaan ook al was hij lui de hele zomer.

‘Ah, heerlijk leventje” zei de luie mier toen hij alleen achtergebleven rustig in het zonnetje ging liggen. “Ik hou van dit leventje. Ik hou niet van hard werken en zeker niet van kleine stappjes en veel samenwerken. Ik blijf hier rustig rusten zodat ik na de zomer energie heb om naar dat feestje te gaan. Wat voor leuke spelletjes zullen ze in dit feestje hebben? Wat voor lekker eten en hapjes? Chester bleef dagelijks gedurende de hele zomer schuilen voor werk en dagdromen over zijn heerlijk grote feest. Na de zomer begon de herfst en de miertjes waren nog steeds hard bezig om eten te verzamelen. Iedereen hielp mee behalve Chester. Hij verzon allerlei smoesjes om niet mee te helpen. Zijn hoofd deed zeer, hij had koorst, hij moest even snel naar iemand gaan enz enz.

Maar op een goede dag was Arthur helemaal klaar met zijn buurmans huis, en waren de miertjes allemaal klaar met eten verzamelen. Iedereen begon zich toen met het feestje te verheugen. Het is goed weer voor een feestje zei Jufrouw Lucy. Iedereen bekeek de weer en was blij met de komende feestje.

Grootmoeder hoe weten we wie op het feestje mag komen?” vroeg een klein miertje aan haar grootmoeder. “Oh, dat is makkelijk, er is een mier in onze dorp die ene hele bijzondere taak heeft. Zijn naam is Milton en hij let op wie goed hun best hebben gedaan. En hij schrijft hun naam in een gastenboek. Als ze niet aan het werk zijn geeft hij ze nog een kansje. Maar als ze ervoor kiezen om nog steeds lui te zijn kunnen ze niet naar het feestje komen.

Het klinkt erg streng maar dat zijn de regels in Heerlijkland.En weet je wat? Nog nooit heeft een mier een feest overgeslagen, want ze zijn zo ijverig! Maar dit jaar gaat het anders zijn. Weet je waarom?

Juist, Chester gaat het eerste miertje worden dat niet naar het feestje mag gaan denk ik.

In de hele stad waren posters opgehangen om het grote feest aan te kondigen. En eindelijk was de dag daar voor het grote feest.

Om 6uur begon het feestje. De miertjes stonden in de rij om binnen te komen. En iedereen wiens naam in het boekje was kon binnen komen. Iedereen kon binnen komen. Totdat Chester aan de beurt was. Men kon Chester niet in het boekje vinden! Waarom zou dat zijn? Milton kwam met Chester spreken. Chester begon uit te leggen waarom het niet zijn schuld was. Hij kon immers niets aan doen dat hij vaak hoofdpijn had en moe werd? In zijn hart wist hij heus wel dat hij gewoon lui was geweest. Met gebogen hoofd liep hij weg. Waarom was hij zo lui? En het ergste was dat hij nu niet naar dat leuke feest kon gaan. En hij kon niet meer gaan werken want het werk was al klaar. Verdrietig ging hij naar huis en weet je wat? Hij leerde zijn les. Denk je dat Chester nog een keer zo lui was?

Daarom zijn alle mieren die je buiten ziet zo hard aan het werken. Ze zijn nooit lui.

Natuurlijk weten jullie dat iemand niet in de hemel kan komen door hard te werken. (Efe 2:8,9) Maar als we ons hart aan ons de Here geven, mogen wij hem volgen, door de doop, naar de kerk te gaan, door te luisteren naar je ouders, en andere dingen. De bijbel beloofd dat je ook beloont zult worden hiervoor. ( Chron 15:7)

Mischien heb je dezelfde probleem als Chester. Ben je ook lui? I hoop dat je geleerd hebt om niet lui te zijn. Jesus heeft beloofd dat hij een feest zal houden met zijn kinderen die al die tijd gedaan hebben wat de bijbel zegt.

Mat 9:37,38 Toen zeide Hij tot Zijn discipelen: De oogst is wel groot; maar de arbeiders zijn weinige; Bidt dan den Heere des oogstes, dat Hij arbeiders in Zijn oogst uitstote.

Uitnodiging om de Here als redder te ontvangen.

 

Helping Hands

Products

 

Slide thumbnail
Slide thumbnail
Slide thumbnail

 

More

Contact Us

E-mail us at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


        

 

 

Copyright ©  The Helping Hands 2004-2016.
All Rights Reserved.