Het resultaat van Gehoorzaamheid is Zegen©

Geschreven en geï llustreerd door De Dorman

Vertaald door Christine Krolis

Jesaja 1:19 "Laat Mij u helpen en gehoorzaam Mij, dan zal Ik u rijk maken!"

"Wat een prachtige dag om buiten te spelen!" dacht Johnny terwijl hij in het zand speelde met zijn favoriete vrachtwagen. "Ik ben dol op zaterdag!" Hoe dan ook, moest hij plotseling stoppen met het spelen toen zijn moeder hem riep vanaf de achterdeur.

"Johnny...Suzie...bewaar je speelgoedjes en ga je gezicht wassen. We moeten inkopen gaan doen."

Wat eerder op diezelfde dag had moeder hen beloofd dat ze hen zou trakteren op een ijsje in de nieuwe winkel, na het inkopen doen. De nieuwe winkel was naast de kruidenierswinkel. Toen Johnny deze belofte herinnerde, pakte hij snel zijn speelgoedjes op!

Terwijl hij haastig zijn moeder gehoorzaamde, merkte Johnny dat Suzie nog steeds met haar pop speelde, haar favoriete pop Emmie.

"Misschien heeft ze niet gehoord dat mama ons heeft geroepen," dacht Johnny. Hij besloot naar zijn zusje te gaan om hun mama's instructies door te geven.

"Ik heb mama gehoord maar ik heb geen zin om te gaan!"snauwde Suzie. "Ik heb Emmie's kleren al buiten gezet en het is veel werk om ze op te ruimen!" "Johnny, je weet dat ik er niet van hou om m'n gezicht te wassen. De zeep gaat altijd in m'n ogen en dat doet veel pijn!"

"Maar Suzie, wil je niet naar de ijswinkel gaan?" vroeg Johnny terwijl hij probeerde om haar te helpen met het oppakken van de spullen.

Suzie greep de kleren van haar pop uit Johnny's handen en zei duidelijk dat ze dacht dat mama toch een ijsje voor haar zou kopen! "Want," antwoordde ze, "Ik ben alleen maar zes jaar oud en mama begrijpt dat."

Nadat hij zich had verzekerd dat hij al zijn spullen had opgepakt, ging Johnny naar binnen om zich te wassen. Hij maakte zelf gebruik van de zeep, zonder dat mama dat had gezegd! Haastig trok hij de schone kleren die op zijn bed waren aan en rende naar beneden!

Weet je, een paar maanden geleden had Johnny Jezus gevraagd om hem te redden en hem te helpen altijd datgene te doen dat goed is en wij weten dat het gehoorzamen van onze moeder goed is. De Bijbel zegt zo in Efezi?rs 6:1. God geeft die gehoorzame kinderen een speciale belofte. Heb je gehoord of gelezen wat het is? (lang leven).
Suzie had ook aan de Here gevraagd om in haar hart te komen, maar het was moeilijk voor haar om Hem de eerste plaats in haar leven te geven. Het was alsof Suzie altijd zelf haar eigen beslissingen nam en dat gehoorzaamheid niet zo belangrijk was voor haar. Maar dit zou al snel veranderen!

"Johnny, waar is Suzie?" vroeg mama. "We moeten nu vertrekken anders halen we het niet om voor de avondmaaltijd terug te komen"

"Ze is nog steeds buiten aan het spelen met Emmie. Ik heb haar al gezegd wat u zei mama, maar ze wilt niet met ons meegaan" antwoordde Johnny.

Na gepraat te hebben met Suzie, vroeg mama aan papa om op Suzie te passen terwijl zij en Johnny naar de kruidenierswinkel gingen. Papa ging er mee eens om op haar te passen terwijl hij bezig was met tuinieren; dus Johnny en mama gingen naar de kruidenierswinkel. 

Ondertussen ging Suzie door te spelen met haar pop. Ze had de kleren van haar pop gewassen en legde hen op de stoel om uit te drogen. Terwijl ze dit deed, vroeg ze zich af wat voor smaak van ijsje mama voor haar zou kopen. "Ik hoop dat ze zich herinnert dat ik dol ben op chocolade." dacht Suzie.

Al snel waren de inkoopzakken veilig ingepakt in de auto; dus was het tijd om het ijsje te kopen! De nieuwe winkel was prachtig! Om de nieuwe opening te vieren, kreeg elk kind een nieuw cadeau. Sommigen kregen een yoyo en anderen kregen frisbies. Johnny kreeg een helder rode yoyo waarmee hij een heleboel leuke kunstjes kon doen! Nadat hij meneer Bergen van te voren had bedankt voor de ijsjes, begonnen ze met het bestellen van de ijsjes. Maar alleen voor vandaag kon Johnny twee scheppen krijgen van de smaak van zijn keuze, in een ijshoorn van wafel! Eindelijk werd de beslissing genomen! Hij bestelde een dubbele schep van chocolade en tjonge jonge, het zag er heerlijk uit toen meneer Bergen het aan hem gaf!

"Johnny, we zijn een beetje laat," begon mama. "Kun je dit alstublieft onderweg naar huis eten?"

"Zeker mama, maar u bent Suzie's ijsje vergeten." Antwoordde Johnny.

Mama antwoordde hem terwijl ze een servet pakte. "Ik ben haar niet vergeten Johnny. Suzie had niet gedaan wat ik aan haar heb gevraagd, dus vandaag krijgt ze geen ijsje."
Al snel waren ze thuis en Johnny kon niet wachten om zijn nieuwe yoyo aan zijn zusje te laten zien en ook zijn half gegeten chocolade ijsje! Johnny at haastig om elke druppel te likken voordat ze op de vloer zouden vallen!

"Dat ziet er heerlijk uit Johnny! Waar is die van mij?" vroeg zijn zusje aan hem.

"Ah," begon Johnny, "misschien moet je dat beter aan mama vragen." Dus Suzie ging dit doen. Al snel kon je door het hele huis iemand horen huilen!
Papa kwam naar binnen toen hij het hulpeloze gehuil van dit ongehoorzaam meisje hoorde.

"Suzie wat is er aan de hand? Heb je pijn of zo?" papa kon alleen maar raden wat er aan de hand was, totdat Johnny hem vertelde waarom ze huilde.
"Mama heeft geen ijsje voor mij gevraagd!" zei ze huilend. "Johnny heeft een dubbele schep van chocolade gekregen en een yoyo van meneer Bergen's nieuwe winkel en papa..." Suzie aarzelde, "Ik heb niets gekregen!" Papa droogde haar tranen en ging toen weg om met mama te praten, die in de keuken bezig was met het bewaren van de inkopen.

Al snel kwam papa terug om Suzie te vragen of ze wel begreep dat ze haar speelgoedjes moest opruimen en haar gezicht wassen zodat ze ook met mama kon meegaan. Nadat ze papa had verteld dat ze dat niet wilde doen, stelde hij haar een andere vraag. "Heb je begrepen dat als je met mama zou meegaan, je ook een ijsje zou krijgen?"
"Wel, ja..." begon Suzie, "Maar ik dacht dat mama toch een ijsje voor mij zou meenemen."

Nadat papa haar had uitgelegd dat doordat ze niet bereid was om zich klaar te maken, zij logisch vandaag geen ijsje zou krijgen.
Al was haar hart gebroken, kon Suzie eindelijk begrijpen dat het resultaat van gehoorzaamheid een zegen is!

Met papa naast haar, wilde Suzie met Jezus praten om Hem te vragen haar te vergeven voor haar ongehoorzaamheid. Terwijl ze de tranen van haar wangen droogde, bedankte ze Hem voor Zijn grote liefde voor haar.

"En Jezus..." vervolgde Suzie, "Kunt U me helpen om gehoorzaam te zijn zodat ik de volgende keer een ijsje kan krijgen? Dank U...amen."
Denk je dat Suzie weer ooit een ander ijsje had gemist?

Wat moest Johnny doen om een ijsje en een yoyo te krijgen? (we kunnen deze stappen ook toepassen bij onze relatie met de Here.)

1. Opstaan...Markus 10:49..."Roep hem eens hier."

2. Oppakken...Efezië rs 6:1.."Kinderen, gehoorzaam je ouders..."

3. Schoonmaken...Jacobus 4:8..."Als u dichter bij God komt, Was uw handen.."

4. Ga...Jesaja 6:8 en 9..."Wie zal Ik als boodschapper naar mijn volk sturen?"

Ben je bereid om deze dingen voor Jezus te doen? Hij heeft zoveel opgeofferd voor jij en ik. Filippenzen 2:8 zegt..."Herkenbaar als mens, vernederde Hij zich en gehoorzaamde tot het uiterste, zelfs tot in de dood aan het kruis."

God zegt in Jesaja 1:19..."Laat Mij u helpen en gehoorzaam Mij, dan zal ik U rijk maken!" Hij wil heel graag de gehoorzame kinderen zegenen.
Raak Zijn zegeningen niet kwijt door ongehoorzaamheid. Je kunt vandaag beginnen! Hij heeft een prachtig plan voor jou leven, maar denk eraan de keuze ligt in je eigen handen! 

(Uitnodiging om Jezus in hun hart aan te nemen en te kiezen om weer opnieuw te beginnen).

Helping Hands

Products

 

Slide thumbnail
Slide thumbnail
Slide thumbnail

 

More

Contact Us

E-mail us at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


        

 

 

Copyright ©  The Helping Hands 2004-2016.
All Rights Reserved.