Samuel en Zijn Nieuwe Paraplu©

Written by De Dorman Translated by Luisette Kraal 

 Wat zou jij kopen met een verjaarsdag geld? Samuel dacht en dacht maar kon niet beslissen wat hij wilde kopen. Toen mama klaar was gingen ze samen naar de stad. Samuel liep van winkel naar winkel. Hij bekeek alles met veel belangstelling maar kon geen beslissing nemen. Plotseling stopte hij. Hij stond voor een klein winkeltje. Iets in de raam trok zijn aandacht. Hij keek en keek maar wist niet wat het was. Hij ging naar binnen en vroeg aan de winkelmevrouw: “madame, wat is dit?”Samuel woont in een heel klein dorpje in Afrika. Vandaag is het een bijzondere dag voor hem want hij is 7 jaar geworden. Oh, wat was hij blij toen zijn moeder hem een beetje geld gaf en hem vertelde dat ze samen naar de stad zouden gaan om een kadootje uit te zoeken. Hij mag zelfstandig iets uitzoeken met zijn geld! Samuel is niet gewend naar de stad te gaan. Meestal is hij gewoon thuis. Juist daarom was hij heel enthousiast dat hij vandaag naar de stad mag.

In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God. 

Door Jezus kunnen we eeuwige leven krijgen.

Bemoedig de kinderen om de bijbel op te maken, te lezen en te volgen. 

Psalm 119; 105 

Nun. Uw woord is een lamp voor mijn voet, en een licht voor mijn pad. 

Doe mij Uw goedertierenheid in den morgenstond horen, want ik betrouw op U; maak mij bekend den weg, dien ik te gaan heb, want ik hef mijn ziel tot U op.

2 tim 2:15

“Het is een paraplu, als het regent houdt het je droog.” Dat leek wel een leuk kadootje voor

Samuel! Hij besloot meteen dat hij dit wilde kopen. En hij gaf de mevrouw zijn geld.

Hij bracht de paraplu thuis en wachte totdat de regentijd aanbrak. Blij nam hij zijn paraplu mee naar school.

Deftig, met een paraplu onder zijn arm liep hij naar school. Maar weet je wat? Hij werd gewoon nat! De paraplu werkte niet! Er was iets goed mis. “Mischien hou ik het niet goed”, dacht Samuel en stopte de paraplu onder zijn andere arm. Maar nog steeds werd hij nat. Toen probeerde hij de ongeopende paraplu op zijn hoofd te houden maar het regen bleef in zijn gezicht slaan. Hij was helemaal nat.

Alle kinderen begonnen te lachen toen ze zagen hoe nat hij werd met zijn paraplu. Samuel voelde zich boos worden. “Dom ding!” Had hij zijn goede geld maar aan iets anders besteed! Boos gooide Samuel de paraplu weg. De paraplu viel met een plop in de modder en vloog open!

Toen pas begreep Samuel dat hij de paraplu had moeten openmaken! Hij pakte de paraplu en liep trots weg. Nou wist hij hoe hij droog kon blijven.

Mischien vind je Samuel erg dom dat hij dit niet wist. Maar soms lijken we erg op Samuel. We dragen soms een bijbel onder ons arm maar we maken het nooit open. Het word van God is alleen goed om je door het leven te helpen als je dit openmaakt.

Niet alleen moet je het woord van God, de bijbel open maken maar je moet het lezen en dan doen wat de bijbel zegt. De duivel wil je ver van de bijbel houden maar God weet wat beter is voor jou.

Johannes 1.1 zegt: 
Psalm 143:8

 

Helping Hands

Products

 

Slide thumbnail
Slide thumbnail
Slide thumbnail

 

More

Contact Us

E-mail us at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


        

 

 

Copyright ©  The Helping Hands 2004-2016.
All Rights Reserved.